furudalskan.blogg.se

Ärteråsen.

Kategori: Allmänt

 
 
 
Idag packade vi in oss i bilen och tog en tur upp till Ärteråsen som är en fäbod i närheten av Näset här i Furudal.
Det känns alltid alldeles magiskt att åka upp dit, det spelar ingen roll vilken tid på året det är,det är ändå alltid lika vackert.
Nu på hösten är det tomt och öde och då kan det vara svårt att föreställa sig de betande korna som spenderar sina somrar här i sällskap med koskötare, personal och alla besökare. Det är ett sådant lugn där uppe på höjden och en ren fröjd att titta på sjön där långt bort i fjärran.
Bjära hade riktigt roligt då hon fick springa lös i sele och utforska större delen av området och vartenda grässtrå skulle sniffas på.
Det var väldigt blött där uppe och det hade bildats en gigantisk pöl mitt i vägen så vi fick trixa och klättra lite för att ta oss förbi.
 
 
 
 
 
 
Kolla bara den utsikten!
 
 
 
 
 
 
Skogen här är helt fantastisk. Så gammal och trolsk.Orörd. Det är enkelt att föreställa sig en massa olika skogsväsen som gömmer sig bakom mossiga träd och stenar. Som taget ur en saga.
 
 
Det finns flera beboeliga stugor uppe på Ärteråsen som ägs av privatpersoner och ibland så hyrs stugor ut. Jag är bra sugen på att gå ihop med några och hyra en av dessa iaf en natt, om inte två. Att få bo där utan el och vatten, tända ljus och elda i vedspis och använda dass. Det skulle vara så mysigt! Kanske göra en tjejnatt av det med några kompisar. Prata skit och äta lite gott.
 
 
 
 
 
 
Det var tråkigt att solen inte var framme än mer i några sekunder men den här damen och löven på marken sken som solen själva. Lill groda. ❤
 
 
Mina ❤
 
 
Det här är nog själva "huvudstugan" där det säljs fika på somrarna och jag tror att det också är här kovaktarna bor under sina veckor.
 
 
Det går inte att säga nog hur vackert det är där uppe.
 
Annars idag har vi friserat lilla damen vilket resulterade i att halva hunden försvann. Hon har så otroligt mycket päls och nu ser hon långbent och spinkig ut. Vi har matat fåglarna och planterat vitlöken och satt morotsfrön i en av pallkragarna. Ska bli spännande att se om det blir någon vitlök nästa sommar, har aldrig försökt oss på att odla det förut.
Jag har börjat fantisera om att prova på att odla kålrot och palsternacka också. Kanske lite kål och broccoli. Vi får se. Jag lär nog googla lite så att jag får lite mer kött på benen så att säga. Sen sist har inte bestått av så mycket mer än jobb och hundpromenader i diverse skogar och efter diverse grusvägar. Livet är gott.
 
 
Kommentera inlägget här: