furudalskan.blogg.se

Odlingen.

Kategori: Allmänt

 
 
Jag längtar tills dem kan flytta ut och förhoppningsvis ska bära frukt!
Snackpaprika (från affären), paprikan "Snacking Purple, Chilin Razzamatazz, tomaten Tiny Tim, tomaten Orange Paruche och gurkan som jag tyvärr inte kommer ihåg vad den heter nu. Men jag tro att det var en slanggurka av något slag. En som antagligen vill bo i ett riktigt växthus egentligen men jag ville testa iaf.
 
Förra året odlade jag en minislanggurka inne på fönsterbrädan som hette Passandra. Den var helt fantastiskt god! Och den gav en riktigt bra skörd. Tyvärr så kunde jag inte hitta några frön från dem att beställa i år så därför vart det en annan sort i år.
 
Min kära B´s operation gick bra och jag väntar hem honom från Uppsala ikväll. 
Hittills idag har jag vart ute och grejat lite med kaninerna. De som bor ute i hundgården har börjat sin årliga renovering av gräsmattan då de gräver hål och gångar under kaninhuset. Jag är där och skjuter tillbaka jorden och Oreo är där och gräver upp igen. ^_^
Det börjar bli dags att flytta kaningården och få ut huset på utsidan så att de inte kan springa in under det och hitta på sattyg längre.
Tess är ute i sin lilla hage och jag kokar kattfisk som katterna ska få till kvällen.
Det är toppen att ha så många i familjen som älskar att fiska (me included), det är bra mat som är så gott som gratis. Och katterna gillar det. Det är ju dessutom en väldigt trevlig syssla att stå vid vatten och låta tankarna flyta iväg och vänta på att en fisk ska hugga.
Jag har planterat om snackpaprikan och hunnit läsa någon timme ute i solstolen.
Det är en härlig tid nu!