furudalskan.blogg.se

Kyla.

Kategori: Allmänt

 
Nu tycker jag att det har vart lite väl kallt i några dagar/nätter. Igår var det så pass kallt inomhus att jag gick runt i långärmad tröja och ett par varma tofflor. Fram mot kvällen eldade vi i kaminen för att det var så pass kyligt. Och då är jag inte en sådan person som är särskilt frusen egentligen.
 
Igår satte vi ihop sista delarna av hönsgården och började så smått näta ramen. Jag är ganska besviken på konstruktionen av alla delarna.. när vi spände skruvarna ytterligare för att allt skulle hålla ihop så lossnade ännu två muttrar från stålrören. Vi kommer lösa det genom att borra hål rakt igenom och dra fast med egen skruv och mutter ist. Skulle med stor sannolikhet inte rekommendera företaget jag köpt från.. Inte värt pengarna.
Så efter att ha studsat upp och ner på huk till stående i någon timme igår så har jag världens träningsvärk i låren idag. Vem behöver gå på gym när det blir gym hemma av att dra hagar och näta?
 
Vi började ordna vaktlarnas hus också, sågade ett ingångshål och stärkte delarna med lite småstuvar av virke. Fixade ett tak som vi skruvade på och så lyfte vi in det i hönsgården och fäste hela huset på en EU-pall. Vi ska ordna en liten ramp åt dem så att de får det enkelt att ta sig in och ut.
Jag hade velat att vaktlarna skulle få flytta ut i hönsgården så snabbt som möjligt men eftersom att det tar sådan tid att näta alltihop så får det bli när vi är lediga tillsammans i helgen och kan näta klart. Ska bli så roligt att få inreda gården åt dem och se deras reaktion på all plats de får!

Idag har jag vart ledig och eftersom att det varit väldigt kallt idag också så har jag spenderat mycket tid under täcket och lyssnat på Creepypodden tillsammans med katterna. Städat hos vaktlarna och vart en sväng till mamma tillsammans med lillebror J och ätit lite mat. Min kära B jobbar så nu ska jag krypa ner under täcket en stund till och fortsätta lyssna lite mer.
 
Hejsvej