furudalskan.blogg.se

Rättvik.

Kategori: Allmänt

 
Det känns som att jag har spenderat hela dagen i Rättvik idag och det är ju faktiskt inte direkt osanning. Dagen startade redan vid 6.45 idag då vi hade en tid hos veterinärkliniken i Rättvik vid 8.15 snåret med veterinären som ska genomföra Bjäras operation om exakt två veckor. Vid vårt senaste besök var det väldigt dåligt med information från veterinären vi träffade då och vi fick inte ens ta del av röntgenbilderna som tagits på hunden. Vi fick alltså inte veta någonting om hur hennes tillväxtzoner såg ut eller om det var något mer fel än bara knäskålen då hon visat på smärta i ländrygg och höft tidigare. Så nu fick vi alltså sitta ner tillsammans med den opererande veterinären och han berättade allt vi behövde veta och svarade på frågorna vi hade. Vi fick se bilderna på Bjäras skelett och han pekade och visade hur allting såg ut och förklarade varför den permanenta operationen var den som var bäst för Bjära själv att göra. Det kändes bra och ett slags lugn landade i oss båda tror jag efter att denna gång ha fått klara besked. Så nu ser vi framåt med spänning på att få våran kompis frisk och stark igen.
 
Efter besöket på kliniken for vi hemåt igen där det blev en power nap på ungefär en timme innan det var dags att stiga upp igen och göra sig iordning för nästa tur till Rättvik och vårdcentralen denna gång. Först ett läkarmöte för att få hjälp att skicka en remiss till bariatriska mottagningen och i ärlighetens namn förstår jag inte varför det besöket inte hade kunnat göras över telefon. Jag fick komma in 20 minuter för sent och själva besöket bestod av att läkaren läste i min journal om att jag vart igång med den här processen tidigare (vilket kanske var anledningen till att mötet blev så väldigt kort), lyssnade på hjärta och lungor som alla lät bra, frågade om jag tidigare försökt banta och det var det. Jag skulle få en ny tid om ca 2 veckor för att få komma tillbaka och lämna lite prover som ska skickas till dem i Falun där mottagningen numera ligger. (Första gången jag var med om det här så låg den fortfarande i Säter.)
 
Efter läkarbesöket återvände jag till luckan för att anmäla mig till mitt andra besök på vårdcentralen denna dag och fick sitta ner i väntrummet i ungefär 30 minuter innan jag fick komma in till diabetessköterskan. Var där förra veckan om jag inte minns helt galet och lämnade lite prover inför det här besöket och allting såg bra ut. (som vanligt) Det enda som hänt sedan sist (för ungefär 1 år sedan) var att långtidssockret stigit lite grann pga att jag slutat ta Victoza. Det funkade inte tillslut och jag fick inte behålla någonting jag åt. Tillslut kunde jag bara äta kyckling och ris.
 
När alla ärenden var avklarade där så tog jag med min mor (som var sällskapsdam) till Fricks där vi åt en väldigt sen lunch bestående av varm smörgås med kyckling och mozzarella. Alltså det är så gott att det inte ens går att beskriva! Ett fluffigt morotsbröd fullproppat av kyckling, mozzarella och någon slags färskost tror jag en skiva morotsbröd till och så in i ett smörgåsjärn tills mozzarellan börjat smäla lite och brödet fått en krispig yta. Alltså wow. Till efterrätt blev det en bit tårta var till oss.
 
Fika på Fricks efter besök på VC är sen gammalt.
 
Tillsist kom jag iaf hem till B för att kramas lite innan han skulle dra på nattjobb, åt lite mat och när han åkt så kom min kusin L på besök för vårt traditionsenliga tisdags tittande på Mandelmanns tillsammans. Gustav Mandelmann. Vilken pärla! Den människan är ren lycka. Ett lyckopiller i människoform. ❤
Älskar att titta på Mandelmanns. En sådan fantastisk gård och jag önskar så att min liv såg ut som deras. Djur, odling, trädgård och kärlek. Så mycket kärlek och ett sådant samspel med både djur och natur. Drömmen.
 
 
Min kärlek. ❤
 
Efter programmet beställde jag och L lite grönsaksfröer tillsammans och jag ska ge mig in på att provodla zucchini i år! Kommer nog blir alldeles jättebra.
Nu har L åkt hem och jag ska nog parkera mig själv i sängen och antingen lyssna på podd eller kika på något trevligt. Är riktigt trött efter den här dagens flängande och i morgon jobbar jag långdag igen. På fredag gör jag mitt sista pass för ett tag då jag tagit ut en veckas semester och blir ledig i 11 dagar. Det ska bli helt underbart skönt och jag ska bara njuta!