furudalskan.blogg.se

Isolerad.

Kategori: Allmänt

 
Jag blev hemma från jobbet i söndags med halsont, hosta och en tung trötthet som gjorde att huvudet kändes som om det vägde bly och att nacken kanske inte skulle orka hålla det uppe. Igår kväll fick B ett samtal från en familjemedlem som ringde för att tala om att hen fått Corona och att vi därmed kan bära smittan då hen vart här på lunch för en vecka sedan. Jag fick genast ont i magen av nervositet. Corona blev på nåt sätt mer verkligt för mig och även om jag faktiskt inte är rädd för att få Corona så befinner jag mig i flera riskgrupper. Så den här veckan blir vi båda två hemma, isolerade i vårt hem och nästa vecka om vi inte blivit sjuka på riktigt så har det gått 14 dagar sedan lunchen och vi bör vara friskförklarade. Som tur är skulle jag bara ha jobbat två dagar denna vecka och går därmed inte miste om så många timmar. 
 
 
 
Men även om det nu skulle vara så att vi har Corona så måste hunden ändå rastas och igår tog vi bilen och åkte upp i skogen för just det.
Jag hade en liten tanke om att jag skulle lägga ett spår som Bjära kunde få gå men jag vet inte om jag gjorde fel eller om det kanske berodde på att det blåste för mycket men hon struntade helt i spåret jag lagt och sprang direkt på godisburken som jag hade gömt som "mål". Hon satt alltså i bilen medan jag gick spåret och kunde därför inte se vart jag gick och vart jag gömde burken. Är hon extremt duktig på att "spåra" eller vad? 😂
 
Hon fick istället springa runt på platsen, vi kastade lite pinnar och gick mest runt på platsen. Kom över dessa spår medans vi var där och jag blev först osäker på om det var från en stor hund eller något större.
 
 
 
Fick bekräftat idag att det var spår från varg. Många i byn där jag bor känner ganska starkt för att vi har varg här och det känns ganska skönt att jag kan sälla mig till gänget som inte har något emot det. För de som "hatar" vargen är så otroligt många fler. Jag kan absolut förstå dem som har gård med djur som är rädda för att få sina djur tagna och jag håller med om att regler och bestämmelser angående skyddsjakt är helt fel. Vi ska få känna oss fredade i vårt egna hem och vi ska få skydda vår "egendom" från att bli skadad eller dödad. Därmed ska inte skyddsjakt kunna missbrukas av människor som hatar varg och där känns det som att det kan bli en svår balansgång. Jägare som jagar med lösa hundar i skogen kan jag däremot inte ställa mig bakom. Jag kan tycka att om man vet att det finns varg i skogen där man jagar med lös hund så får man ha i bakhuvudet att hunden kan bli tagen. Det låter hårt men sån är verkligheten. Vi delar jorden/skogen/naturen med djuren och att tro att vi har rätt att utrota vissa arter bara för att vi inte kan utöva våra intressen eller tror att vi inte kan leva i samklang med dem är vidrigt. Att det finns människor som tror att de har rätten att bestämma något sådant.. jag vet inte ens vilket ord jag ska använda.!
Självklart ska det finnas någon slags gräns för alltihop och det ultimata vore ju om vargen inte blir för närgången och håller sig i skogen istället för att komma in i byar. Jag förstår att människor kan vara och blir rädda. Det är en svår fråga och det blir lite kluvet också för mig.
Personligen tycker jag att det är så häftigt att dessa djur finns här.
 
 
Skogen är ju ❤