furudalskan.blogg.se

Årets första dopp.

Kategori: Allmänt

 
Tidagen den 21/4 åkte jag och min kusin L till Sessvik för årets första dopp. Jo det är sant. Årets första dopp i April! När jag var liten sa alltid mamma att vi inte fick bada innan midsommarafton för att vattnet var för kallt. Vi kunde bli sjuka och allt såntdär som föräldrar sa då. Nu för tiden vet vi ju att ett kallt bad (eller en kall dusch för den delen) bara är bra för kroppen och jag har nog inte riktigt trott på det förut men nu fick jag det bevisat. Det var en av de där dagarna när det var +20 grader i skuggan och vi for ner fram mot kvällen när solen är sådär gyllene och varm. Vattnet var alldeles blankt och stilla. Det var bara helt perfekt. Vi var ensamma, för vem badar i April?, Bjära var med och fick sitta bunden vid ett träd när vi sprang ut i vattnet och med tre steg försvann botten och vi åkte under vattnet. Det var kyligt men inte så kallt att andan for ur en. Det var värst för fötterna tror jag, det stack i skinnet. Vi tog oss upp på stranden igen inlindade i badlakan och värmdes av solen innan vi beslutade att vi skulle doppa oss en gång till innan vi gav upp och åkte hemåt.
 
 
Det var så häftigt! Jag blev alldeles varm och mysig efteråt. Ska definitivt göra om det igen. Kanske göra det till en tradition?
 
 
Någon dag senare samlades jag, S och L (en annan L) nere på Tempoparkeringen för lite spårande och uppletande i skogen tillsammans. Med en rygga packad med fika och spårlina och bilar med hundar for vi iväg i samlad trupp och hamnade i närheten av Bruket. Vi började med att gå upp varsitt spår till våra hundar innan vi samlades och tillsammans gick upp en "ruta" för uppletande och sedan började vi. Först ut var Spraka som letar som ett jäkla proffs! Det är så farcinerande att få se en så vass hund jobba. Kontakten hon har med sin matte L är out of this world och jag bara önskar och hoppas att jag och Bjära kan bli lika tighta. När Spraka hittat alla objekt blev det Morris tur att prova. Morris och Bjära har bara provat uppletande en gång var tidigare så det gick lite som det gick. 😂
 
Morris går sitt spår med matte S.
 
Därefter blev det fika en stund innan vi gick spåren med hundarna. Det blåste lite och hundarna jobbade på bra även om det inte gick i en rak linje hela vägen. Bjära är en liten klocka och L tror att uppletande kan vara något för henne bara hon får träna. Det är så kul att ha likasinnade människor runt sig som jag kan göra sånna här saker tillsammans med. Att L har tävlat i diverse grenar med hund är ett gigantiskt plus och att hon faktiskt har tålamod nog att försöka lära oss nybörjade något.
Jag kan inte tänka mig något som är bättre och roligare än att få spendera några timmar ute i skogen med människor en tycker om.
 
Scillan har tittat fram nere vid trappen.
 
Idag har vi vart till Falun en sväng och inhandlat växthusdelar till pallkragarna! Min kära B har suttit och satt ihop ett av dem vilket tog honom två timmar. Jag har planterat om mina palettbladsbebisar i större krukor och nu har jag hamnat här en stund.
I morgon ska vi ner på byn och köpa jord så att vi kan plantera om tomatplantorna som har börjat bli stora. Kanske att vi sätter om zucchinisarna också.. vi får se..
 
 
Vitlöken vi satte i höstas har kikat upp och det ska bli spännande att se om det faktiskt blir något av dem!
I morgon ska kycklingarna som fått alla fjädrar få flytta ut till de andra vaktlarna. Det ska bara möbleras om och fixas lite med vindskydd och fler gömställen så ska nog det där bli bra! Ser fram emot att få sätta ut dem hos de andra. Det blev så himla tomt i gården nu när det bara bor 4 st där..
 
Tills vi hörs igen!