furudalskan.blogg.se

En bra dag att leva.

Kategori: Allmänt

 
Jag älskar sånna här dagar när solen håller sig framme, är varm fast att luften är kall och vårfåglarna sjunger ikapp. Det är bara Februari men fåglarna har redan kommit!
Det har som vanligt hänt en hel del sen sist jag skrev och jag antar att vi börjar från början.. 
 
 
Katten Runa kom hem en dag för nära på en månad sedan med en svans som hängde rakt ner (Är för lat för att titta men får en känsla av att jag skrev om det tidigare?) och togs till veterinären för undersökning där det visade sig att hon blivit biten i svansroten av något djur, förmodligen en annan katt. Dränage sattes och så blev det trattvång och isloering från de andra katterna för att de inte skulle vara på såret. Runa fick flytta in i gästrummet i två veckor och hann under den tiden förstöra bäddmadrassen i sängen genom att kissa på den otaliga ggr. Hon erbjöds såklart låda men den användes bara första natten och jag vill tro att hon inte fortsatte använda den för att visa sitt missnöje med både tratt, vara instängd och inte få gå ut. Alla våra katter är utekatter och det är svårt att stänga in sådana när de inte använt låda på flera år.
Runa är helt återställd och går in och ut som hon vill igen.
 
 
Sen var det våran lilla Bjäras tur för patellaoperationen och även den gick bra och de första två veckorna blev hon tvungen att ha tratt och fick bara rastas i max tio minuter åt gången. Dötrist tyckte såklart hon som inte fått en riktigt promenad på flera månader tack vare knäet. När de två veckorna gått (nu i tisdags) så fick jag ta stygnen på henne själv från såret som hade läkt ihop väldigt bra och så slapp hon tratten. Lyckan i att slippa struten lät inte vänta på sig och så fort den kommit av sprang hon iväg och letade efter favoritleksaken "kycklingklubban" för att sedan springa omkring och kasta runt med den av glädje. Bjära har varit oförskämt pigg ända sedan dagen efter operationen och då veterinären sagt till om att hon skulle hållas så stilla som möjligt de första två veckorna har vi fått lov att kämpa med hennes energi och glädje. Hon är ALDRIG stilla. Möjligtvis när hon sover..
Hon får bara rastas i band och nu när vi är inne på vecka 3 så ska vi öka på motionen lite samt massera och stretcha benet. Hon har börjat använda benet lite mer, mest när vi är ute och det syns så tydligt att höger bakben är så mycket svagare än det vänstra. Hon blir snabbt trött i det och håller upp det en stund innan hon använder det igen. Det är också enkelt att känna att den mesta av muskulaturen i det högra benet försvunnit då det inte använts på så länge. Lilla skrota.
 
 
En dag åkte vi till Falun för att hämta hem ett gammalt vitrinskåp som jag hittat på Facebook och som nu står så fint och pryder en vägg i köket. Jag hade en tanke om att måla om skåpet till en grå kulör men när det väl kom hem och hamnade på plats så insåg jag att jag förmodligen aldrig kommer att måla det. Det var så mycket finare i verkligheten än på bild och jag älskar färgen!
 
 
Jag har ju dragit igång processen med att få göra en viktminskningsoperation och både mor och bror följde med till Rättvik då jag hade tid hos vårdcentralen för att lämna lite prover. Efter besöket blev det det obligatoriska "fika på Fricks efter vc-besök-" fikat och jag tror att det egentligen var därför både ville följa med. :P
Som vanligt åt jag deras varma smörgås med kyckling och pesto och jag blev inte besviken. Den är så god så det är helt galet! Vi hade mysigt och satt där en stund och bara pratade och tittade på folk som myllrade förbi utanför fönstren.
 
 
Paprikafrön har hamnat i jord och just nu väntar jag på att få hem lite Orange Paruche- tomatfrön så att jag kan så sådana också. Sen blir det lite gurka och zucchini längre fram. Älskar att oldingssäsongen är igång redan!  Vi är påväg in i Mars och jag bara vill att det ska bli sommar nu så att jag får ha semester och strosa runt i trädgården, peta lite i pallkragarna och smaka tomater direkt från plantan. Längtan.
 
 
Hermepruppan Tess blev dålig (bakdelen av kroppen slutade fungera) och fick skutta vidare till de evigt gröna ängarna. Hon skulle ha blivit nio år gammal i år. Kan inte fatta att jag hade henne i sex år.!
 
 
Jag tror att kaninerna är lite extra glada åt att de har en människa som jobbar på mataffär och som kan ta hem "gammal" sallad åt dem. Så det blev kalas i hagen en dag med en massa gott grönt.
 
 
 
Jag och Bjära spenderade en ledig dag ute på altanen, sittande i solen och lyssnade på podd/tuggade på pinne och lyssnade på vårfåglarna. Det enda som saknades var takdropp men eftersom att vi haft en sån konstig vinter med lite snö så blev det till att visualisera ljudet av porlande, droppande vatten.
Solen var sådär riktigt varm och det var mysigt att sitta lutad mot pallkragarna med en filt om axlarna.
 
 
 
Den här lille pruppungen har blivit rakad och ser numera ut som en pudel med sin långa, smala snok. ^_^ 
Fortfarande lite cocker i öronen och svansen dock! 
 
Idag har jag gjort ett kort pass nere på arbetet och ser fram emot 4 lediga dagar! Det ska bli så obeskrivligt skönt och jag ska vara mestadels själv så det är ju bara ännu bättre! Ibland är det skönt att ha en gubbe som jobbar mycket natt. Speciellt när man är ledig själv.
 
Ha en fin helg!