furudalskan.blogg.se

Nöjd.

Kategori: Allmänt

 
Jag har haft en sådan bra dag! Den skulle förmodligen inte kunna vara bättre. Den började med en sovmorgon som var så välbehövlig och jag skulle antagligen ha kunnat sova flera timmar till om det inte vore för att Bjära ansåg att det var dags att gå upp och la sig över mig som hon alltid gör när hon ska väcka en. Vi gick upp och hon blev utsläppt för att kissa morgon innan vi intog frukost och tog oss ut till bilen för att ta en sväng ner på samhället för att plocka upp bror och mor. Ner på affären och handlade lite till dagens middag och sedan tog jag och min bror med oss Bjära på en promenad "runt byn". -10 grader anser jag vara helt perfekt promenadväder på vintern och det enda som egentligen saknades var solen. Vid -10 grader blir det inte för kallt men inte heller för varmt när man gått en stund, perfekt!
 
Jag skjutsade hem brorsan och så åkte jag och Bjära hemåt igen där jag tog tag i att städa hos vaktlarna. Det är ett ganska tjockt lager damm i hela garaget.. vaktlar dammar något förfärligt och det ska bli skönt när våren kommer och de återigen ska få flytta ut i sin gård.
 
 
Glada vaktlar börjar genast sandbada i städade och påfyllda sandlådan!
Därefter gick vi upp och så satte jag igång med dagens middag som blev en pasta/kycklingsallad. Efter att ha mättat magen blev jag så frusen att jag hamnade i sängen under två tjocka täcken och tog en middagslur med podd i öronen. Så jäkla skönt att få sova en stund på dagen! Gör så mycket för mig.
Efter uppvak selade och reflexvästade jag hunden och mig själv och så tog vi dagens långpromenad i snöfall. Jag älskar mitt liv med Bjära i det. Hon är bland det bästa som hänt mig. Det hon ger och bidrar med går inte att beskriva i ord ❤
 
 
När du blivit för stor för att gå genom kattluckan men ändå vill vara med i garaget! 🤣
 
Annars måste jag få vara lite självgod en stund. Jag var nämligen till tandhygienisten för koll häromdagen och som ni kanske läste i tidigare inlägg så är tandvård lika med ångest för mig. Men jag gick dit! Och jag är så otroligt nöjd med mig själv. Jag kände direkt att ångesten över att jag inte varit där på så många år släppte direkt jag åkte därifrån och jag hoppas att det lugnet jag känner nu iom det kommer att stanna kvar. Det faktumet, att jag inte vart där på länge, har nött och nött på mig under hela tiden sen jag var där sist. Nu känns det som om en sten har lyfts från mina axlar och jag känner mig fri på nåt sätt. Jag förstår att det låter helt befängt i de flestas öron men för mig har det här varit en så stor grej och nu är den gjord. Det känns inte ens lite jobbigt att jag ska tillbaka dit om ett par veckor för att ta ut mjölktanden jag har kvar. Jag kommer inte ihåg termen men den håller på och "försvinner". Löses upp kanske är ett bättre ord? Det fans knappt några rötter kvar på röntgenbilderna som togs och nästan hela tanden hade en stooor skugga som kom underifrån. Sen ska jag tillbaka på ytterliggare ett besök för att ta bort tandsten och inte ens det känns jobbigt. Jag ska aldrig komma av mig med att gå till tandläkaren igen.