furudalskan.blogg.se

Tisdagar.

Kategori: Allmänt

 
Det känns som att jag befinner mig nån slags zone nu där jag älskar mitt liv! Jag vet inte, det kanske bara känns så just i dag men det är där jag är rent känslomässigt nu när jag skriver. Jag har en familj som betyder så mycket, jag har min kärlek B och vår älskade lilla skrothund Bjära. Våren är på G och semestern är inte så värst långt borta. Bitarna är liksom på rätt plats just nu och jag känner mig så tacksam för allt och alla som jag älskar.
 
Idag är det som vi vet tisdag och jag har spenderat två timmar av förmiddagen med att gå runt Östansjön tillsammans med min mor och min moster. Den vändan är ungefär 5,7 km och vi stannade till på Svartviksbadet för lite fika. Tuttul och varm choklad att doppa sagda tuttul i. Det finns inte mycket som slår att fika utomhus. Bjära hade med sig en lite matsäck bestående av falukorv. När korv och köttbullar är livet så är livet ganska enkelt.
 
 Hon och jag.
 
Väl hemma igen så inväntade vi min kusin L som kom förbi för att vara med på könsbestämning och tuppslakt. 7 tuppar av sammanlagt 14 fåglar blev tillslut till två tuppar och sju hönor och på torsdag ska vi göra middag av tupparna som blev slaktade. Det ska bli spännande! Har aldrig ätit vaktel tidigare så det ser både jag och B fram emot.
 
Efter slakt och urtagning fikade vi en stund och det blev att vi började prata drömmar. Jag har skrivit om mina drömmar om en gård med djur och gårdsbutik tidigare och L delar de drömmarna. Tillsammans drömmer och fantiserar vi om att köpa en stor gård tillsammans med två boningshus och göra verklighet av hela grejen. Jag vill så gärna göra verklighet av drömmarna och B verkar inte vara helt emot det så kanske i framtiden. Skulle vara så kul att kunna göra det tillsammans med L också då vi vill samma saker och dessutom är två om det och kan jobba tillsammans. Odla, djur, kött, ägg, fällar och så vidare. Kanske ha några bisamhällen och sälja honung, göra ost och sälja både plantor och färdiga grödor. Jag vill det så gärna att det gör ont i kroppen. Gå ner i 50% på jobbet och spendera all annan tid med gården och butiken. ❤
Drömma kan en ju iaf..
 
Annars så har jag och mamma och moster gått kärleksstigen också, förra tisdagen. Tisdagarna har blivit en grej nu och vi kommer som det ser ut att fortsätta gå tillsammans de dagarna. Känns så kul!
 
 
 
 
Kärleksstigen är helt fantastiskt vacker att gå! Rekommenderas å det varmaste! Det är så härligt att gå nu när vitsipporna börjat spira och fåglarna sjunger ikapp. VÅR. Älskar våren.
 
Jag och B gick kärleksstigen bara härom dagen.
 
 
 
 
Kärleksstigen går så att man kommer ut i fina Furudalsbruk och får gå efter stora vägen en bit innan den viker av in i skogen igen. Bruket är så fint! Min pappa bodde där när jag och min bror var små och vi har spenderat mycket tid alldeles vid älven. Han bodde i en av lägenheterna som syns till höger på bilden. När vattnet var lågt hoppade vi på stenarna och fångade grodor. Har många fina minnen från Bruket.
 
 
En förmiddag började jag och Bjära dagen med att gå 5 kilometersspåret.
 
Annars har jag mest jobbat och när jag väl varit ledig har jag spenderat tiden med att plantera om blommor och så frön till sommarblommorna som jag tänkt ha i kruka. Jag och en kompis åkte till Stackmorahandelsträdgård där jag köpte några pelargoner och ett litet äppelträd! Vårt första äppelträd som vi ska gräva ner ute på kullen. När löningen kommit ska jag och B åka tillbaka dit och köpa på oss lite anda plantor. Jag vill köpa en eller två druvplantor och sätta vid ena husväggen så att de kan klättra på spaljén som sitter där. Den druvsorten ska tydligen klara vintrarna i vår zon! Sen vill jag köpa några humleplantor och sätta vid torkvindan och låta dem växa och klättra runt i den. Såg en bild på det en gång och det såg så häftigt ut!
 
Nu ska jag äta lite kvällsmat så hörs vi en annan gång!
Kommentera inlägget här: